Jayson Tatum leder Celtics forbi Bucks i toppoppgjøret i Eastern Conference

Boston Celtics vant en hardt tilkjempet 119-116-seier over Milwaukee Bucks i et etterlengtet oppgjør mellom to av Eastern Conference’ topplag. Selv om Jayson Tatum kom fra en skade, insisterte han på å spille i Boston Celtics Drakter og bidro med 23 poeng og 11 returer. Hans bidrag, sammen med Jaylen Browns 26 poeng og 8 assists, viste seg å være nøkkelen til Celtics’ seier.

Celtics etablerte sin dominans tidlig og ledet med 21 poeng i første omgang. De skjøt imponerende 58,1 prosent fra banen, inkludert 12 av 23 fra utenfor buen. Den gode starten ga dem en ledelse på 67-53 ved pause.

Bucks var fast bestemt på å komme tilbake, og i løpet av de to siste minuttene reduserte de til 114-111, men Jayson Tatum lot seg ikke affisere og satte alle tre straffekastene i løpet av de siste 21,2 sekundene og sikret Celtics-seieren.

Giannis Antetokounmpo, en spiller i Milwaukee Bucks Drakter, scoret 21 poeng, men hans innvirkning var noe begrenset sammenlignet med hans siste prestasjoner, ettersom han har scoret minst 40 poeng i hver av de to siste kampene. I tillegg så Bucks sin fem kamper lange seiersrekke ta slutt, til tross for at de hadde scoret imponerende 130 poeng eller mer i hver av de tre foregående kampene.

Celtics økte til 12-3 med seieren over Bucks, og befestet dermed sin status som ligaens beste lag. Celtics’ evne til å holde en tosifret ledelse gjennom store deler av kampen, kombinert med viktige prestasjoner i sluttminuttene, understreket lagets motstandsdyktighet og besluttsomhet.

Til tross for tapet viste Bucks kampvilje og var nær ved å utligne et stort underskudd i sluttminuttene. Bucks har scoret 130 poeng eller mer i de tre siste kampene på rad, noe som viser at de er i stand til å score jevnt og trutt, og at de har potensial til å komme tilbake etter tilbakeslag.

Både Celtics og Bucks forventes å ligge i toppen av Eastern Conference gjennom hele sesongen. Rivaliseringen dem imellom kommer sannsynligvis til å intensiveres når de fortsetter å kjempe om overherredømmet og sjansen til å representere øst i NBA-finalen.